تخصص باریستا
تخصص اصلی باریستا تهیه قهوه اصیل و با کیفیت است.
یک معیار مهم برای سنجش حرفهای بودن باریستا میزان مهارت و توانایی او در تهیه قهوه است.
درست کردن قهوه اصول و ریزه کاریهای فراوانی دارد.
یک باریستا حرفهای با مطالعه، تمرین و تکرار فراوان به مهارت تهیه قهوه های حرفهای دست مییابد.
باریستا کیست
مي دانيد که يک فنجان اسپرسو به خودی خود و با تنظیمات دستگاه قهوه ساز تهيه نمي شود.
تمام این نوشیدنیها توسط دستان ماهري که اشتياق و علاقه شديدي به قهوه و نوشیدنیها دارد تهيه مي شوند.
این دستان متعلق به یک باریستا هستند.
باریستا به کسی گفته می شود که تخصصش قهوه بوده وبه صورت حرفهای به آماده کردن قهوههای مختلف مشغول است.
يک باريستاي خوب بايد به طور دقيق بداند که مثلا براي تهيه يک شات اسپرسو با توجه به نوع قهوه، نوع آسیاب و چه مقدار دما و فشار آب بايد استفاده کرد.
شرح شغلی یک باریستا
تهیه قهوه و نوشیدنیهای گرم منوی کافه به صورت حرفهای و تخصصی
تهیه و آماده کردن سفارشها بر اساس منوی کافه و سلایق مشتریان
کنترل کیفیت مواد اولیه مصرفی کافه و سفارشهایی که به سر میز مشتریان میرود
مدیریت بار و پرسنل بار (کمک باریستا، سینک من و …)
ارائه توضیحات درباره اقلام منوی کافه و پاسخ به سوالات مشتریان درباره منو
مهارتهای حرفهای یک باریستا
شناخت و تسلط بر دستگاه آسیاب قهوه و نحوه کار با آن
شناخت اجزای مختلف و تسلط کامل بر نحوه کار با دستگاه اسپرسو
لاته آرت (هنر شیر قهوه نگاری)
دم آوری قهوههای نسل سوم و دمی
طعم شناسی و مهارت ایجاد طعمهای جدید
باریستا کاربلد با امکانات و قابليتهاي دستگاه آسیاب قهوه و دستگاه اسپرسو آشنا است.
اين دستگاهها مهمترين ابزار کار او است و با این دستگاهها میتواند قهوههای حرفهای و با کیفیت تهیه کند.